Inzamelingsactie: Burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen juicht de geldinzamelingsactie ten bate van de golfkar van harte toe.

//Inzamelingsactie: Burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen juicht de geldinzamelingsactie ten bate van de golfkar van harte toe.

Inzamelingsactie: Burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen juicht de geldinzamelingsactie ten bate van de golfkar van harte toe.

door Ingrid Langeveld

GELDINZAMELINGSACTIE VOOR EEN GOLFKARRETJE

WARMOND – Met het roken van een paling opende de Teylingse burgemeester Carla Breuer vorige week zaterdag de allereerste Winterfair van ‘Grand Café Restaurant Het Paviljoen’ op recreatie-eiland Koudenhoorn en gaf vervolgens met haar donatie het officiële startsein voor een geldinzamelingactie ten bate van de aanschaf van een vier persoon golfkar.“Iedereen verdient een kans te kunnen genieten van ‘Het Paviljoen’, een fantastisch mooi uitzicht op de waterplas ’t Joppe en van de natuur op eiland Koudenhoorn. Beslist geldt dat voor de senioren en mindervalide mensen in onze participerende samenleving”, menen Hans Koomen en Rina van der Knokke, eigenaren van het laagdrempelig en gastvrije Grand Café Restaurant. Om bezoek aan het voor motorrijtuigen verboden Koudenhoorn voor elke gast doenlijk te maken wensen Koomen en Van der Knokke een golfkar en zijn een inzamelingsactie gestart. “Vrijwel iedere gast van ‘Het Paviljoen’ ondersteunt onze actie en doneert”, glundert Van der Knokke. “Zelfs burgemeester Breuer doet mee.”

Volgens Van der Knokke en Koomen is Koudenhoorn met ‘Het Paviljoen’ binnen de Teylingse gemeenschap een geliefde locatie voor zowel jonge- als seniorburgers die plezier, genot, rust en ontspanning zoeken. “De behoefte onder met name senioren en mindervalide mensen om deze unieke plek te bezoeken is overweldigend”, laat Van der Knokke weten. “Maar vanwege het toegangsverbod dat geldt voor motorrijtuigen om recreatie-eiland Koudenhoorn op te rijden, kan deze doelgroep onmogelijk het Grand Café Restaurant met fraaie uitzichten en de veelzijdige natuur met zijn bijzondere plekjes en diversiteit aan landschappen bezoeken. Voor een golfkar geldt die ontzegging niet en met behulp van dit voertuig kunnen ook zij het eiland begaan. Vanaf de Gemeentehaven is de afstand tot ’t Joppe maar heel klein, nog geen driehonderd meter”, aldus Koomen.

Met steun van iedere burger die de Teylingse samenleving een warm hart toe draagt, willen de eigenaren van ‘Het Paviljoen’ het onmogelijke mogelijk maken en met elkaar de aanschaf van een golfkar realiseren.

De Winterfair met zo’n twintig deelnemers trok onder frisse weersomstandigheden met een strak blauwe hemel en flinke zonneschijn ruim twee bezoekers die zich vergaapten aan brocante, kunst, meubels van steigerhout, Oudhollandse meubeltjes, sieraden, woonaccessoires, diverse snuisterijen en grappige hebdingetjes. “De sfeer was, na een moeizame aanloop in de ochtend, vanaf het middaguur zowel op het terras als onder de Veranda in de loungebanken helemaal top en supergezellig en daarbij de medewerking van de palingrokerij en de plaatselijke bierbrouwer een schot in de roos”, kijken Koomen en Van der Knokke verheugd terug: “Volgend jaar is er beslist weer een Winterfair en kunnen wellicht ook de senioren en mindervalide onder ons de behaaglijke ambiance beleven.”

Burgemeester  **

2017-01-04T12:23:02+00:00